Saint-Gobain Ecophon

De Henricus Amsterdam

Basisschool De Henricus is gevestigd in het Catharina Complex, een gemeentelijk monument in de Bossche stijl dat dateert uit 1953. Architect Berger Barnett kreeg de opdracht om de Henricusschool in aansluiting op het nieuwe onderwijsconcept te renoveren tot een gezond, energiezuinig en toekomstbestendig schoolgebouw. En dat is zeker gelukt! De wijk beschikt nu over een vriendelijk ogend schoolgebouw waar de nieuwe elementen in het oog springen zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur van het gebouw. Ook aan de akoestiek is volop aandacht besteed.
De eis was dat er een akoestische oplossing moest komen waarbij de monumentale plafonds zichtbaar bleven. Na een proefopstelling in een van de lokalen waar men de meeste klachten had, werd gekozen voor Ecophon Solo eilanden. Deze zorgden voor een enorme verbetering van de akoestiek terwijl de authentieke elementen van de ruimtes behouden bleven. In de klaslokalen en gangen is het strakke akoestische plafondsysteem Ecophon Focus Ds toegepast. Om het geluid in de gymzaal te dempen is het stootvaste Ecophon Super G plafond gemonteerd.

 

 

Fotografie: Leonard Fäustle

Architect: Berger Barnett Architecten

Saint-Gobain Ecophon

Parallelweg 17

4878 AH Etten-Leur

Tel. +31 (0)76 502 00 00

plafonds@ecophon.nl

www.ecophon.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op