Saint-Gobain Ecophon

Herinrichting VU Amsterdam – Nieuw elan met heldere structuur

Architectenbureau De Twee Snoeken kreeg de opdracht om de begane grond van het gebouw van de Medische Faculteit van de VU in Amsterdam te herontwerpen, inclusief  de bijbehorende functies van de hal zoals ontvangst, horeca, studieplekken en servicepunt. De architect wilde een heldere structuur creëren, met veel licht en lucht, sterke en heldere loop- en zichtlijnen, en een representatieve en prettige werk- en ontmoetingsomgeving.

 

Akoestische uitdaging en heldere looplijnen
Om dynamiek en meer licht en lucht te creëren was het openmaken van het plein door wanden weg te halen een belangrijk onderdeel van het ontwerp. De openheid in combinatie met de vele verschillende functies vormden een akoestische uitdaging. Omdat het gaat om een gebied waar grote groepen mensen eten en doorheen lopen, was een zachte vloerafwerking niet geschikt. Ondanks de uitdagingen wordt de akoestiek nu toch als zeer prettig ervaren. Dit is gerealiseerd door goed te kijken naar de indeling, de collegezalen te bekleden met een akoestisch dempende houten lattenwand, zithoeken te voorzien van gestoffeerde hoge ruggen, en een goed geluidsabsorberend plafond toe te passen. In dit geval Ecophon Focus Lp. Naast de akoestiek draagt het bijzondere, lineaire patroon van het plafond bij aan de levendigheid en heldere looplijnen in het plan.

 

Architect: De Twee Snoeken

Fotografie: Teddy Strandqvist/Studio-e.se

Saint-Gobain Ecophon

Parallelweg 17

4878 AH Etten-Leur

Tel. +31 (0)76 502 00 00

plafonds@ecophon.nl

www.ecophon.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op