Beyond Space

Healthcare Centre BSH

Once one of the most polluted industrial areas of Amsterdam, Buiksloterham is a new frontier for life and work as it transforms into a vibrant and sustainably developed part of the city. While a permanent healthcare centre will eventually arrive, the client recognised the need for a temporary healthcare centre to suit the transition from desolate place to bustling district.

 

The ‘building’ is really a bright yellow fence that secures and conceals twelve prefabricated container units (215m2). The containers give space to several patient rooms, a physiotherapy room and a small lab. But the remarkable shape of the yellow fencing steals the spotlight. It neatly envelops the containers, obscuring their exterior from view, while allowing an entrance/reception area, a garden and a breakout space within its boundaries. While it protects from burglary, it also shields patients’ privacy from outside prying eyes.

 

In stark contrast with its drab surroundings, the Healthcare Centre makes a striking appearance. The bright yellow radiates health and vigour, while its arresting shape make a trip to the doctor an exciting outing.

 

Photography: Peter Tijhuis

Beyond Space

Valschermkade 29

1059 CD  Amsterdam

Tel. +31 (0)20 2442906

info@beyond-space.eu

www.beyond-space.eu

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op