GROUP A

Hoofdkantoor Dow Benelux Terneuzen

GROUP A ontwierp het exterieur, interieur en de inrichting van het terrein van het nieuwe hoofdkantoor voor Dow Benelux, het Terneuzen Diamond Center. Kennisdeling en samenwerking waren de belangrijke speerpunten.

 

Deze nieuwe locatie ligt aan de monding van de Westerscheldetunnel ingebed in de Zeeuws-Vlaamse polder. Dit Zeeuwse landschap diende als inspiratie voor het ontwerp van het hoofdkantoor van zowel het interieur als het exterieur. Rijdend door de omgeving valt een kleurverloop op; van aarde- en groentinten naar het lichte grijsblauw van de lucht. Dit kleurverloop is weerspiegeld in de gevel van het pand. De robuuste plint van metselwerk staat voor de Zeeuwse klei, de lichte bovenbouw met een horizontaal lijnenspel en kleurverloop van donker naar licht, representeert het landschap en de lucht. Het nieuwe kantoorgebouw is zo geïnspireerd op het kenmerkende Zeeuwse landschap.

 

De aan de buitenkant toegepaste kleurgradiënt en het ontwerp van de buitenruimte zijn naar binnen doorgetrokken. Dit komt via de vloeren, wanden en het meubilair op een subtiele, maar duidelijk herkenbare, wijze in het interieur terug. Binnen zijn de twee kantoorvleugels met een brug verbonden. In de atria die hierdoor ontstaan staan ontmoeting en innovatie centraal. Dichter bij de buitengevel zijn de ruimtes ingericht op geconcentreerd werken. Met 1.100 werkplekken biedt de nieuwbouw volop ruimte om het groeiend aantal medewerkers op te kunnen vangen.

 

Fotografie: Frank Hanswijk

 

Projectpagina: groupa.nl/nl/projects/akzonobel-center-art-space-amsterdam-nl/

GROUP A

Keilestraat 9f

3029 BP Rotterdam

Tel. +31 (0)10 244 0193

mail@groupa.nl

www.groupa.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op