Hollandse Nieuwe

Heidrick & Struggles Amsterdam

Als één van de meest prominente en leidende executive search bureaus ter wereld, had de in Amsterdam gevestigde tak van Heidrick & Struggles een nieuwe en meer representatieve werkomgeving nodig. Deze vonden ze in het NoMa gebouw, gelegen aan de Zuidas. Het kantoor moest dezelfde hoge kwaliteit uitstralen en vertegenwoordigen die zij aan hun cliënteel bieden.

 

De kern van het concept voor H&S is een exacte vertaling van de dynamiek en het werkproces van de organisatie. Naast executive search biedt H&S ook adviesoplossing, executive coaching en leiderschapsontwikkelingen. Dit leidt tot zeer frequente en confidentiële ontvangst van huidige, nieuwe en potentiele cliënten.

 

Hierdoor werd de ontvangstzone een belangrijke plek die naast haar uitnodigende- ook een zeer representatieve rol moest opnemen. We kozen voor een zeer warme, heldere en moderne omgeving waarin comfort voorop staat. De hoge ramen en plafonds van de ruimte dragen bij aan de zeer hoge kwaliteit van het interieur die de waardes van het bedrijf perfect weerspiegelt. Bezoekers komen het kantoor binnen en hebben meteen een spectaculair zicht over de stad. Aangrenzend aan dit ontvangstgebied liggen verschillende soorten ontmoetingsplekken. De klant kan kiezen om het gesprek aan te gaan in grote, kleine of een meer informele vergadersetting. Door het grote verschil in contact tussen klant en bezoeker hebben we ervoor gekozen om een grote hoeveelheid aan zitmogelijkheden te integreren.

 

Het was de wens van de klant om ruimtes te hebben die voldoende privacy bieden waardoor er op een vertrouwelijke manier gesprekken kunnen plaatsvinden. Hierdoor zijn alle vergaderruimtes met een zeer hoge akoestische waarde ontworpen. Door zelf de akoestische elementen te ontwerpen konden we ervoor zorgen dat onze globale ontwerpvisie behouden bleef. Doordat Heidrick & Struggles een internationaal bedrijf is met kantoren over de hele wereld hebben we elke vergaderruimte voorzien van hoogwaardige AV-installaties.

 

Naast het grote terras bevindt zich een grote trainings-en communicatieruimte. Om aan de vraag van multifunctioneel gebruik te voldoen voor deze ruimte hebben we een flexibele omgeving gecreëerd. Een op maat gemaakte bank in combinatie met een bar-werkplek vormen de basis van deze ruimte. Rondom de bar kan doormiddel van flexibele tafels en stoelen verschillende settings gecreëerd worden. Met dezelfde hoge waardes qua akoestiek en AV-ondersteuning hebben we een multifunctionele en hoogwaardige ruimte gemaakt die perfect is voor persoonlijke of digitale afspraken/vergaderingen.

 

Een tweede belangrijk concept dat we in het ontwerp hebben geïntroduceerd is de ruggengraat. Dit centrale en opvallende houten element organiseert de gehele kantoorvloer. Het verdeelt de meer open en ontvangende ruimtes van de meer private en stillere werkplekken. Geïntegreerd en verstopt in dit centraal element zitten allerlei ondersteunende functies zoals de pantry, concentratie, opslag, belnissen enz. Alsook vonden we plaats om ons belangrijk groen accent te integreren. Deze zorgt voor een frissere en aangenamere sfeer voor zowel gebruiker als bezoeker. Door deze allemaal te integreren in dit element hebben we ervoor gezorgd dat de werkvloer zo vrij en open mogelijk blijft.  De houten backbone is zo egaal en strak mogelijk in het ontwerp geplaatst. Om contrast te creëren zijn de geïntegreerde zitnissen uitgevoerd als kleurrijke , prettige omgevingen.

 

 

Hollandse Nieuwe

Papaverweg 48

1032 KJ Amsterdam

Tel. +31 (0)20 6364950

info@hollandse-nieuwe.com

www.hollandse-nieuwe.com

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op