Hollandse Nieuwe

Stichting Greenpeace Nederland

Greenpeace is in 2014 verhuist naar de Smederij, een monumentale loods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De nieuwe locatie biedt alles waar Greenpeace voor staat: duurzaam, verantwoord en goed bereikbaar per fiets en met het openbaar vervoer. De Greenpeace-vloot kan eenvoudig voor de deur aanmeren. 

 

Het gebouw is gerenoveerd waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dat betekent: zo optimaal mogelijke installatieprincipes, toepassing van duurzame materialen en afwerkingen, hergebruik van materialen en losse inrichting, aandacht voor energieverbruik en exploitatie. Het interieurontwerp van Hollandse Nieuwe sluit naadloos aan bij de identiteit van Greenpeace. 

 

Doordat Greenpeace voor aanvang van de renovatie overeenstemming had met de ontwikkelaar heeft NOORD in nauwe samenwerking met Greenpeace de duurzaamheidsambities van de ontwikkelaar flink aan kunnen scherpen. 

 

Duurzaam ontwerpen is in onze visie geïntegreerd ontwerpen. Een benadering waarin niet alleen de technologische oplossingen leidend moeten zijn maar sociale duurzaamheid een gelijkwaardige rol speelt. Sociale duurzaamheid draagt bij aan solidariteit, onderlinge verbondenheid, gezamenlijke verantwoordelijkheid, duurzaam gedrag, eigenaarschap en kennisdeling. Alleen dan krijg je een gebouw en interieur dat niet alleen technisch duurzaam is maar een gebouw dat invulling geeft aan levenskwaliteit. Het bijdragen aan levenskwaliteit van de aarde is een primaire doelstelling van Greenpeace.

 

In het nieuwe kantoor wordt er een relatie gelegd tussen duurzaamheid, circulariteit, de organisatie en de mens. Dit geeft expliciet invulling aan de ambitie van Greenpeace.

Hollandse Nieuwe

Papaverweg 48

1032 KJ Amsterdam

Tel. +31 (0)20 6364950

info@hollandse-nieuwe.com

www.hollandse-nieuwe.com

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op