Studio Groen+Schild

Grotiusgebouw Radboud Universiteit / Nijmegen / 25000 m2

Een omgeving die mensen verbindt en waar je je thuis voelt, dat staat centraal in het nieuwe Grotiusgebouw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

 

Studio Groen+Schild onderzocht in een aantal workshops met studenten, docenten en hoogleraren wat de uitstraling van het interieur van de nieuwe rechtenfaculteit zou moeten zijn. Wat verwachten de gebruikers van het gebouw? De uitkomst: respect voor traditie, maar gericht op de toekomst. In het interieur vertaalt zich dat in veel houten elementen en de kleur groen, maar ook veel eigentijds design. Klassieke elementen zijn in een modern jasje gestoken. Een mooi voorbeeld zijn de speciaal ontworpen boekenkastpuien van de glas en hout voor de kantoorkamers van de wetenschappelijke staf. Het karakteristieke groen van de welbekende lampjes in oude klassieke bibliotheken is terug te vinden als accenten in de entree, de bibliotheek, de studieruimtes en de kantooromgeving. De meubels zijn omgeven door sfeervolle ruimtes met materialen als natuursteen, hout, glas en leer.

 

 

Fotografie: Petra Appelhof en Jannes Linders

Studio Groen+Schild

Zuiderzeestraat 3

7411 MC Deventer

Tel. +31 (0)570-610111

info@studiogroenenschild.nl

www.studiogroenenschild.nl

 

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op