Studioninedots

De Alliantie HQ

De Alliantie’s new headquarters celebrates the organisation’s new shared identity as it consolidates its various regional offices into one location. It breathes new life into this former industrial site in Hilversum.

 

Our concept prioritises social spaces to encourage staff interaction, and positions these spaces at the centre of the building to create a new social core. We envisioned this as a spacious, light-filled atrium around which the shared functions are organised, and which connects the different departments.

 

To enable this, we opened up the centre of the building by removing infill walls and floors between the existing concrete frame – this opens up a spacious four-storey atrium as the vibrant new heart of the building.

In this dynamic void, overhanging balconies, walkways, vistas, secondary voids interplay with the open and closed sections of the exposed structure. Moving upwards from the ground floor lobby, each atrium floor accommodates varying combinations of kitchenettes, bookshelves, displays and meeting areas. This sense of dynamism is also expressed on the facade: within the structural frame, Tetris-like forms of glazing are cut out from the anthracite-coloured facade, which lends the building its prominent new identity.

Studioninedots

Gedempt Hamerkanaal 111

1021 KP Amsterdam

Tel. +31 (0)20 4889269

info@studioninedots.nl

www.studioninedots.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op